Følelser, psyke og budskaber – uden forstoppelse
Stærke skrivetips til arbejdet med følelser, psyke og budskaber i tekster, med tillæg af 5 romanuddrag, der viser, hvordan følelser, psyke og budskaber kan bruges effektivt, samt skriveteknisk analyse af uddragene. Artikler: Skriv et budskab – uden at holde messe ♦ Sylvia Plaths Glasklokken ♦ Martha Christensens Vær god ved Remond ♦ Tove Ditlevsens Ansigterne ♦ John Irvings Verden ifølge Garp ♦ Torben Nielsens Nitten røde roser. I alt 6 artikler, 16 sider.
Skriv et budskab – uden at holde messe. Af Jannie Solaas.
Litteratur kan være meget mere end underholdning, hvis forfatteren ønsker det. Litteratur kan også være en formidler af et budskab, forfatteren har på hjerte. Men når man som skrivende har et budskab, der står ens hjerte nær, så har man desværre ofte en tendens til at fokusere skrivningen på selve budskabet og bygge historien op omkring det. Det kan resultere i lange afsnit med forklaringer og budskaber, som kun bliver afløst ind imellem af lidt rigtig historie
, og / eller budskabet kan blive skrevet så direkte, at det som læser føles som om, man utilsigtet, men på messende vis, får noget presset ned over hovedet samtidig med, at selve historien forsvinder i skæret fra det fremhævede budskab. Bogen kan da føles som en hård kugle af forklaringer, der til nød er pakket ind i det næsten gennemsigtige lag af historie, som udgør resten af teksten.
Sylvia Plaths Glasklokken. Af Jannie Solaas.
Uddrag og analyse af en roman.
Martha Christensens Vær god ved Remond. Af Jannie Solaas.
Uddrag og analyse af en roman.
Tove Ditlevsens Ansigterne. Af Jannie Solaas.
Uddrag af analyse af en roman om depression og hallucinationer.
John Irvings Verden ifølge Garp. Af Jannie Solaas.
Uddrag og analyse af en humoristisk og dramatisk roman.
Torben Nielsens Nitten røde roser. Af Jannie Solaas.
Uddrag og analyse af en kriminalroman.
Temaet er en del af Temapakke 4: Historiens sind, følelse og sjæl
Find andre spændende temaer her.
TIP: Vil du have flere tips til arbejdet med følelser og budskaber i dine digte? Se temaet Digterens stærkeste tips
her!