Solaas.dk

Brugen af sanser


Sense, af Eduardo Rosas Lær at trække på alt, hvad sanserne har at lokke læseren med, inkl. 23 skriveøvelser. Artikler: To sanseøvelser ♦ Synet – kan du se, hvad jeg mener? ♦ Sansemættede stemninger ♦ Koreografi – mere end ord ♦ Erotiske tekster, der pirrer og lokker. I alt 5 artikler, 13 sider.
To sanseøvelser. Af Jannie Solaas.
Sanser er vigtige for en tekst, uanset om du skriver lyrik eller prosa, for de har en evne til at trække læseren helt ind i teksten. De følgende to øvelser træner dig i at bruge to af sanserne.
Synet – kan du se, hvad jeg mener? Af Jannie Solaas.
Bruger du dit syn i dine tekster? Eller hopper du let udenom ved at skrive fx bilen var blå, huset var stort? Detaljer kan hjælpe teksten med at blive endnu mere levende for læseren. Din tekst kan blive en oplevelse for læseren, hvis du bruger sanserne og kobler detaljer på.
Sansemættede stemninger. Af Jannie Solaas.
Kender du det, at en bog har lokket dig ind i historien, fordi stemningen er så intens og spændende at opleve, at du ikke kan lade være at vende siderne? Har du prøvet at blive fanget af afsnit, der er så sansemættede, at du kan smage kagen på tungen, føle tordenvejret ruske i dit hår og høre den gamle grammofon knitre, når den afspiller sine slidte plader? Har du lyst til at skabe den samme fascinerende effekt på din læser? Så følger her en række øvelser, der træner dig i at skabe sansemættede stemninger.
Koreografi – mere end ord. Af Jannie Solaas.
Når du skriver en dialog, er det vigtigt at få personernes bevægelser – koreografien – med. Der behøver ikke at være koreografi over det hele, men spredt i en tekst vil koreografi være med til at uddybe både scenen, følelserne, personernes humør og holdninger og fortælle mellem linjerne, hvad der virkelig bliver sagt med replikken. Her følger nogle opgaver, der træner dig i at bruge koreografi i dine tekster.
Erotiske tekster, der pirrer og lokker. Af Jannie Solaas.
En velskrevet erotisk tekst kan få læserens puls til at stige og varmen til at brede sig i kroppen. Læserens egen erotiske lyst kan tændes og pirres. Fantasien sættes i gang, og der skabes måske ligefrem en oplevelse af at være til stede i scenen. Erotik kan drage og skabe intense læseoplevelser. Det kræver blot ekstra omhu med dit sprog og de effekter, du bruger for at involvere og engagere læseren. Få gode råd til skrivningen af erotiske tekster og nogle spændende skriveøvelser i denne artikel!
Temaet er en del af Temapakke 1: Kreativ skrivning  
Find andre spændende temaer her.