Solaas.dk

At åbne for kreativiteten, del 2


Water droplet, fotomontage af H.H. Løyche Lær at tænke og opfatte anderledes for at skabe ny kreativitet og inspiration i din skrivning, inkl. 16 skriveøvelser. Artikler: Den oprindelige tankes potentiale ♦ Kompostbunkens mysterier og det nye guld ♦ Vigtige detaljer og dem, der kvæler historien ♦ Ny kreativitet: Når meningsløshed giver mening ♦ Udvid dit territorium som forfatter ♦ Verden på hovedet. I alt 6 artikler, 21 sider.
Den oprindelige tankes potentiale. Af Jannie Solaas.
Ved du, hvor meget potentiale der ligger i den oprindelige tanke, som din tekst udtrykker? Eller tror du, at den kan smides ud, fordi den ingen værdi har? Ganske vist er redigering godt, men nogle gange kan du også redigere dig bort fra det oprindelige på en måde, hvor gnisten og livet i teksten mistes. Her får du nogle råd og et par skriveøvelser til at bevare tekstens liv og grave dybere i det, hvad enten du skriver prosa eller lyrik.
Kompostbunkens mysterier og det nye guld. Af Jannie Solaas.
Hvordan kan du finde nyt guld til dine tekster, skabe anderledes indtryk og kreere nyskabelser, så steder, personer og meget andet ikke altid er det samme eller minder om hinanden? Hvordan kan du forny det materiale, du bruger i dine digte, så du får ekstra facetter i dit forfatterskab? Få her tips og opgaver til at dykke ned i den kilde, der ligger i både dig og resten af verden, så du kan fiske friske elementer op til din prosa og dine digte.
Vigtige detaljer og dem, der kvæler historien. Af Jannie Solaas.
Det kan være let at blive fanget af alt det, du graver op som baggrundsmateriale til historien. Noget af det tror du måske endda er vigtigt for historien, mens det i virkeligheden slår historien ihjel med sin overflod af ligegyldighed. Det kan være svært at se selv. I denne artikel får du gode råd til at skelne mellem vigtige detaljer og dem, der får dig til at glemme historien. Få også tre opgaver i brugen af detaljer på en spændende og kreativ måde.
Ny kreativitet: Når meningsløshed giver mening. Af Jannie Solaas.
Skriver du sætninger, der altid er traditionelle og korrekte, eller leger du kreativt med sproget? Mangler dit sprog mere ild og gennemslagskraft? Er dine sproglige billeder uinspirerende og brugt før? Denne artikel giver dig tips og skriveøvelser til at arbejde med dit sprog, så det får fornyet liv og bliver anderledes, end hvad du før har skrevet. Alle tips og opgaver i artiklen er egnede til både digtere og prosaister.
Udvid dit territorium som forfatter. Af Jannie solaas.
Der findes mange måder at forny og udvikle et forfatterskab på. En af dem er at afprøve helt nye territorier, både indadtil og udadtil. Denne artikel fortæller dig, hvordan du kan gøre begge dele, og giver dig skriveøvelser, du kan bruge igen og igen for hele tiden at kunne udvide dit territorium og ikke gå i stå som forfatter.
Verden på hovedet. Af Jannie Solaas.
En forfatter skal gerne kunne se ting på en anderledes måde end andre. Ellers kommer forfatteren til at gentage sig selv og andre forfattere. Men hvordan vender man verden på hovedet, når man er vant til at se den være helt normal? Det normale er selvfølgelig noget, vi har valgt at kalde det, der er, fordi vi ser det igen og igen. Denne artikel giver tips og skriveøvelser til at træne i at se helt anderledes på verden. Skriveøvelserne omfatter både prosa og haiku og en introduktion til sidstnævnte digtform.
Temaet er en del af Temapakke 1: Kreativ skrivning  
Læs artiklerne her. Find andre spændende temaer her.