Solaas.dk

Anderledes forlag

  *Gratis tema!*


San Diego City College Learning Resources Center City-bookshelf, af Joe Crawford. Få et indblik i nogle af de mange nye muligheder for forfattere og mød personerne bag en række forlag, der bryder traditionerne. Artikler: Et godt manuskript – interview med Lene Andersen, forlægger på Det Andersenske Forlag ♦ Fremtidens forlag er klar til dine fortællinger ♦ Noveller – 10’ernes moderne genre ♦ Danmarks første forlag 2.0 – søger forfattere! ♦ Fuglen på Taget – søger forfattere! I alt 5 artikler, 24 sider.
Et godt manuskript – interview med Lene Andersen, forlægger på Det Andersenske Forlag. Af Mikkeline Gudmand-Høyer.
Jeg har sat redaktør Lene Andersen i stævne på en café i indre by. På Det Andersenske Forlag, som Lene Andersen har stiftet, udgives hovedsageligt filosofiske, politiske, originale og debatskabende bøger. Over dampende drikke får jeg hendes mening om, hvad der er kvalitetslitteratur, og om hvorfor en kendt forfatter ikke bare kan mase sig igennem nåleøjet hos Det Andersenske Forlag. Talen falder også på eksperimenterende tekster, og den systematiserede, amerikanske måde at eksperimentere på sammenholdes med den danske.
Fremtidens forlag er klar til dine fortællinger. Af Katrine Krebs.
Har du korte, meningsfulde historier på hjertet og ønsker at se dem udgivet? Så er dørene åbne hos det nystiftede forlag Perpleks Publishing, der har appstories som niche. Bogen går aldrig af mode, men nye medier åbner for nye muligheder, og apps til smartphones, iPads mv. er et voksende marked.
Noveller – 10’ernes moderne genre. Af Anne Zenon.
Novelleforlaget er et forlag, som udelukkende fokuserer på noveller. Vores målsætning er at give novellerne en renæssance. Det er sagt mange gange før, men indtil videre har vi sat strøm og lyd til dem, pakket dem ind i et nyt årti med alle nettets fordele. Og som det sidste skud på stammen har vi indgået et samarbejde med forhandlerne af den første danske e-bogslæser. Så nu bliver det endnu lettere at tage novellen med i det moderne liv.
Danmarks første forlag 2.0 – søger forfattere! Af Jannie Solaas.
Det har længe ligget i kortene, at noget nyt måtte ske i forlagsbranchen. E-bøger, ny teknologi og sociale medier har skabt et stadig større behov for forandring og nytænkning. Det odenseanske forlag ViraBooks har taget konsekvensen og gentænkt hele forlagstanken fra A-Z.
Fuglen på Taget Af Sally Hansen.
Forlaget Fuglen på Taget søger forfattere med ekspertviden til udgivelse af bl.a. skønlitteratur med et solidt fagligt fundament. Læs her forlagets egen beretning om, hvad forlaget står for, og hvad forlaget er på udkig efter hos kommende forfattere. Direktør Sally Hansen fortæller.
Læs artiklerne her. Find andre spændende temaer her.
TIP: Vil du have gode råd til forlagsjagten og vide, hvordan du skal forholde dig til spørgsmål om oversættelse, lydbøger og e-bøger? Se temaet Forlagsjagten her og temaet Udland, lydbog og e-bog her!