Solaas.dk

Bestselleren

  *Gratis tema!*


Daniel Dunglas Home levitation, af ukendt, fra Wikimedia Commons. Få svar på, hvad en bestseller indeholder, og hvordan trenden blandt de store litteraturpriser i branchen har udviklet sig fra 2000-2010, så du ved, hvad der sælger for tiden og hvorfor. Artikler: Opskriften på en bestseller ♦ Litteraturpriserne i 00’erne – Nordisk Råds Litteraturpris ♦ Litteraturpriserne i 00’erne – Nobelprisen i Litteratur.
I alt 3 artikler, 27 sider.
Opskriften på en bestseller. Af Karina Andersen.
Bøger, der ligger på bestsellerlister i ugevis. Forfattere, der bliver interviewet til aviser og ugeblade. Litteratur, der bliver talt om i frokostpausen på arbejdet. Hvad er det, der gør, at nogle bøger skaber opmærksomhed, mens andre samler støv på hylderne på bibliotekerne og hos boghandlerne? Penge har stor betydning i den forbindelse, for forlagene udvælger de bøger, som de mener har potentiale og satser stort på dem med markedsføring. Det fører selvfølgelig til megen opmærksomhed og større mulighed for salg og omtale. Men ser man bort fra dette, er det ofte sådan, at den samme bog kan vække forskellige følelser og meninger. Hvordan kan det være? Denne artikel ser nærmere på de psykologiske aspekter ved bøgers succes.
Litteraturpriser i 00’erne – Nordisk Råds Litteraturpris. Af Rikke Marie Fischer.
At blive nomineret til – og ikke mindst at vinde – en anerkendt litteraturpris er en stærk blåstempling af en forfatter og hans/hendes forfatterskab. Det kunne derfor være interessant at se på, om der findes en rød litterær tråd blandt prismodtagerne det sidste årti. I denne artikel starter vi i det nordiske med Nordisk Råds Litteraturpris, og i den følgende artikel ser vi på Nobelprisen.
Litteraturpriser i 00’erne – Nobelprisen i Litteratur. Af Rikke Marie Fischer.
At blive nomineret til – og ikke mindst at vinde – en anerkendt litteraturpris er en stærk blåstempling af en forfatter og hans/hendes forfatterskab. Det kunne derfor være interessant at se på, om der findes en rød litterær tråd blandt prismodtagerne det seneste årti. I denne artikel dykker vi ned i Nobelprisen i Litteratur, mens du kan læse om Nordisk Råds Litteraturpris i den forrige artikel.
Læs artiklerne her. Find andre spændende temaer her.