Solaas.dk

Forfatterens gaver

  *Gratis tema!*


G.F.W. Hegel speaking, af ukendt/dittaeva. Få tips til at bruge de gaver, forfatterskabet bringer med sig, herunder et forfatternetværk og den litteratur, der kan anvendes som terapi – såvel din egen litteratur som andres. Artikler: Forfatteren, manuskriptet … og alle de andre. Samtale med forfatter Anne-Lise Marstrand Jørgensen om netværk ♦ Om at opbygge et netværk ♦ Psst.. Vil du have respons? ♦ Litteratur som terapi. I alt 4 artikler, 21 sider.
Forfatteren, manuskriptet … og alle de andre. Samtale med forfatter Anne-Lise Marstrand Jørgensen om netværk. Af Sofie Kragh-Müller.
Jeg mødte Anne Lise Marstrand-Jørgensen, da vi begge skrev for månedsmagasinet Nova. Hun er skønlitterær forfatter og har senest udgivet romanen ‘Hildegard’, som hun har vundet Weekendavisens litteraturpris for. Andre mennesker har fra begyndelsen haft en stor medindflydelse på hendes udvikling som forfatter.
Om at opbygge et netværk. Af Sofie Kragh-Müller.
Først kom idéen. Og alle noterne på små lapper, bagsiden af et magasin, i en notesbog der voksede langsomt. Og derefter ingenting. Så igen. En idé. Noter. Et manuskript. Et tomrum, som jeg ikke helt forstod, men som jeg senere fandt ud af handlede om mit manglende mod til at involvere andre i skriveprocessen.
Psst‥ Vil du have respons? Af Jannie Solaas.
Fællesskab er vigtigt. Det er ikke meningen, at forfattere og forfatterspirer skal stå alene, og der kan komme fantastiske resultater ud af gensidige råd og inspiration. Er du mon kommet i gang med at samarbejde med andre forfatterspirer? Ved du, hvordan du skal gøre? Føler du det for grænseoverskridende? Er du bekymret for responsen – eller for at give respons? Så læs her mine råd til både dig, der viser tekster frem, og dig, der giver respons.
Litteratur som terapi. Af Karina Andersen.
Biblioterapi og skriveøvelser – at læse god litteratur og at skrive for at udvikle sig selv kan måske snart, ligesom med motion, blive ordineret på recept fra lægen!
Læs artiklerne her. Find andre spændende temaer her.
TIP: Vil du have en lang række tips fra udgivne forfattere omkring arbejdsvilkårene, skriveprocessen, kontakten til forlag, research, tips til hvordan du bedst håndterer branchen samt perioder med svigtende mod? Se temaet Forfatter i praksis her, temaet Forfatterens arbejdsvilkår her, temaet Forfatterens følelsesliv – gode råd her og temaet Den modige forfatter her!