Forfatterens arbejdsvilkår
Lær forfatterbranchens arbejdsvilkår at kende, så du kan undgå fælderne og få succes ved at kende de uskrevne regler
. Artikler: Adgangskort til forfatterbranchen ♦ Forfatteres arbejdsvilkår, del 1:2. Rettigheder i teori og praksis ♦ Forfatteres arbejdsvilkår, del 2:2. Offentlig støtte og kulturpolitik. ♦ Kunstnere som kanonføde ♦ Styrk din forfatterånd ♦ Sandheden er, at du kan! I alt 6 artikler, 41 sider.
Adgangskort til forfatterbranchen. Af Jannie Solaas.
Hvad kræver det at blive forfatter? Hvori består adgangskortet til forfatterbranchen? Hvordan forholder du dig bedst til de udfordringer og muligheder, der er? Branchen virker på én gang kaotisk eller ligefrem umulig for de nye forfattere eller forfatterspirerne. Men der er hjælp at hente! Læs her de gode råd om, hvad du kan gøre for at navigere bedst muligt igennem branchen.
Forfatteres arbejdsvilkår, del 1:2. Rettigheder i teori og praksis. Af H.H. Løyche.
Demokrati kan aldrig afgøre, hvad der er smukt eller sandt, men et samfund kan skabe grobund for skønhed og erkendelse. Det er dog en misforståelse, dersom man tror, at opgaven hører under Kulturministeriet eller at kulturpolitik drejer sig om, hvorvidt kunst skal have statsstøtte. Artiklen beskriver forfatterfagets vilkår fra længe før Kulturministeriets oprettelse til i dag.
Forfatteres arbejdsvilkår, del 2:2. Offentlig støtte og kulturpolitik. Af H.H. Løyche.
Hvilken offentlig støtte er der til forfatterne? Hvordan er den danske kulturpolitik skruet sammen, og hvad betyder den for forfatteren? Befolkningens reaktion på statsstøttet kunst beskrives undervejs i denne artikel, og det diskuteres, om lovgivningen, Kulturministeriet og andre institutioners eksistens forbedrer eller tværtimod forværrer forfatternes vilkår, samt hvad kulturforvaltning i praksis indebærer for befolkningens dannelse og for landets kulturproduktion.
Kunstnere som kanonføde. Af H.H. Løyche.
Fem år efter offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne er Jyllands-Posten stadig udsat for terrortrusler, senest i onsdags hvor PET og Säpo afværgede et terrorangreb mod JP/Politikens Hus i København. Sagen rejser mange spørgsmål: Hvad er ytringsfrihed, hvad dækker den, og hvad dækker den navnlig ikke? Hvilket ansvar har politikerne haft undervejs i udviklingen af sagen, og hvordan stiller sagen de danske forfattere? Skal de tie, eller skal de skrive? Læs i artiklen her, hvad forfatteren H.H. Løyche samt andre danske forfattere mener om disse spørgsmål.
Styrk din forfatterånd. Af Jannie Solaas.
Sidder du der og trænger til et lys at holde om, eller oplever du bare større inspiration, når bevingede og positive ord rammer dine sanser, så læs med i denne samling af citater. Alle citaterne har noget på hjerte: At du kan nå dine mål, hvis du åbner dig og reflekterer på en ny måde.
Sandheden er, at du kan! Af Jannie Solaas.
Du vil gerne være forfatter. Men kan du? Ja, du kan så! Det eneste, der for alvor kan begrænse dig, er en tro på negative udsagn, der påstår, at noget er umuligt. Så længe du tror på dem, kan du ikke skabe for fuld styrke. Du kan mere, end disse sorte briller påstår – og ingen har sagt, at du ikke må. Og hvis de gør – så glem dem. De gavner dig ikke. Som kunstner skal du have frihed til at tro på dig selv og skabe. Læs her de opløftende citater fra kunstnere og andre kloge hoveder om, hvor stort dit potentiale i virkeligheden er – og læs en række komiske kommentarer, der blev givet som afslag til kunstnere og opfindere, inden de opnåede en verdensomspændende succes.
Temaet er en del af Temapakke 5: Skriveproces og forfatterskab
Find andre spændende temaer her.
TIP: Vil du vide mere om forfatterens arbejdsvilkår og få en lang række tips fra udgivne forfattere omkring, hvordan du bedst håndterer branchen, perioder med svigtende mod, pressen samt vide, hvad branchen kræver af dig, og hvordan du opfylder kravene? Se temaet Forfatter i praksis
her, temaet Forfatterens følelsesliv – gode råd
her, temaet Den modige forfatter
her og temaet Forfatterens gaver
her!