Solaas.dk

At åbne for kreativiteten, del 1


Memories of tomorrow, af Hansdoller Lær at bruge underbevidstheden og det potentiale, der ligger latent i dig, til din skrivning, og få inspiration udefra, inkl. 15 skriveøvelser. Artikler: Det kreative guld ♦ At åbne for de kreative sluser ♦ Den frie associations digtning ♦ Når underbevidstheden digter med ♦ Skriverefugier – plads til kreativiteten ♦ Østen for solen og Vesten for månen. I alt 6 artikler, 19 sider.
Det kreative guld. Af Jannie Solaas.
Det kreative guld kan lettere hentes op, når du slår hjernen fra og bare skriver, hvad der falder dig ind. Du har sikkert prøvet det. Betragtet sneen dale og fået en idé. Stirret ind i kaminens flammer og pludselig set en scene. Fodret ænder og hørt musik eller ord, der danner strofer. Når inspirationen kommer spontant, får din kreativitet og din skrivning et boost, simpelt hen fordi der ikke sidder en censor i dit hoved og streger ord ud, inden de er skrevet ned. Øvelserne her hjælper dig med at få fat i guldet.
At åbne for de kreative sluser. Af Jannie Solaas.
Kender du det, at en del af dig virkelig gerne vil i gang med at skrive en tekst – men en anden del af dig kan bare ikke komme i gang? Kender du det, at kreativiteten sidder fast i pennen, og selvom du har supergode idéer, kan du ikke formulere dem rigtigt? Eller måske er der slet ingen idéer, når du sidder der og endelig har tid til at skrive?
Den frie associations digtning. Af Jannie Solaas.
Den frie association kan grave ned i de mest underfulde lag af din underbevidsthed, bore sig ind i kernen af din kreativitet og give din digtning et ekstra lag guld, du ikke anede, du havde i dig. Artiklens skriveøvelser sigter på at hjælpe dig med at bruge den frie association til at finde de digte, der ligger skjult i dig, og som du måske ikke ellers havde fundet.
Når underbevistheden digter med. Af Jannie Solaas.
Din underbevidsthed kan ikke kun skabe drømme om natten. Den kan også hjælpe dig videre med en historie, hvis du er gået i stå, eller hjælpe dig i gang, hvis du mangler inspiration. Læg mærke til de små glimt i dine drømme, som gør indtryk på dig, og nye indfald, der opstår, når du lige er vågnet. På de tidspunkter er den censor, der i de vågne timer sidder ved roret inde i dig, dybest set bevidstløs, og al kreativiteten fra underbevidstheden får lov at komme frem. For at afprøve, hvad din underbevidsthed kan gøre for din kreativitet, kan du lave følgende øvelse.
Skriverefugier – plads til kreativiteten. Af Liv Knudsen.
Der er ro, en salig ro. Som gik der konstant et optog af engle igennem rummet. Udenfor vinduet synger fuglene en sang, som minder om sirenernes lokkende toner. Den vilde natur er kun et stenkast væk, og når man engang imellem løfter blikket fra computerskærmen, bliver man nærmest blændet af den smukke udsigt. Om aftenen er der hygge ved pejsen eller foredrag med en kendt forfatter. Det er svært ikke at blive inspireret. Sådan er realiteten på et af Danmarks – eller verdens – skønne skriverefugier. Derfor har jeg i denne artikel udvalgt fire dejlige refugier, som jeg er sikker på lever op til din drøm om et roligt sted at skrive.
Østen for solen og Vesten for månen. Af Tove Cecilie Fasting.
Østen for solen og Vesten for månen i en lillebitte landsby i det østlige Makedonien i Grækenland har jeg, norske Tove, sammen med min græske mand Christos bygget vores lille paradis, gæstgiveriet Kairos Garden. Drømmen har været at skabe et centrum for kreativitet og inspiration, et sted hvor man kan trække sig tilbage fra hverdagens stress og jag, leve i nuet, finde og lytte til sin indre stemme. Eller som en af vores gæster beskrev det: Et sted for drømme, som bringer dig tættere på stjernerne.
Temaet er en del af Temapakke 1: Kreativ skrivning  
Find andre spændende temaer her.