Solaas.dk

Redigering og finpudsning


Madame Anastasie, af André Gill. Få gode tips til at gøre dit manuskript så stærkt som muligt i redigeringsfasen, så du øger chancen for at få en forlagskontrakt, få tips til titlen samt hvor du får hjælp til manuskriptet – og hvornår det er færdigt. Artikler: Hvor får jeg hjælp til mit manuskript? ♦ Fra det værste bras til gyldent stads ♦ Redigering og beskæring: At slanke og intensivere bogen ♦ Titlen og hvordan du finder den ♦ Hvornår er dit manuskript færdigt? I alt 5 artikler, 22 sider.
Hvor får jeg hjælp til mit manuskript? Af Jannie Solaas.
Kære Jannie. Hvor kan man få hjælp til at læse sit manuskript igennem? Og hvornår i fasen synes du, at man skal søge feedback fra andre? Kh. Skribenten. Læs svaret, herunder hvori hjælpen består samt diskussion af prisniveauer, i brevet.
Fra det værste bras til gyldent stads. Af Jannie Solaas.
Du sidder med en tekst, og du ved, at den kan blive bedre. Skriveteknikkerne er godt på plads, men sproget er dødt. Hvordan skaber du liv i sproget? Denne artikel giver dig gode råd til at forvandle tekstens værste bras til gyldent stads!
Redigering og beskæring: At slanke og intensivere bogen. Af Jannie Solaas.
Hvordan redigerer du din bog og slanker den, så det overflødige ryger ud, og intensiteten ryger i vejret? Det er et vitalt skridt i skriveprocessen at gå hele teksten igennem, gerne flere gange, for at skabe det bedst mulige værk fra din hånd, hvad enten det er prosa eller digte, du skriver. Men hvordan gør du det rent praktisk – hvad skal du lede efter og rette? Denne artikel giver dig svar på dette.
Titlen og hvordan du finder den. Af Jannie Solaas.
Hvordan finder du den rette titel til din bog, novelle, digtsamling, film, dit teaterstykke eller dit digt? Nogle gange kan det helt indlysende blive tomt. Andre gange fungerer det fint. Hvordan skelner du mellem godt og skidt, og hvilke andre måder er der at finde en spændende titel på? Få gode råd med på vejen her!
Hvornår er dit manuskript færdigt? Af Charlotte Heje Haase.
Hvornår er et manuskript færdigt? Det er et spørgsmål, jeg har stillet mig selv mange gange de sidste par uger. Jeg har finpudset min tredje bog det sidste år efter feedback fra kompetente læsere, men til sidst var jeg i tvivl om, hvorvidt jeg gjorde mere skade end gavn ved at blive ved med at rette i det.
Temaet er en del af Temapakke 5: Skriveproces og forfatterskab  
Læs artiklerne her. Find andre spændende temaer her.