Solaas.dk

Skriveprocessens udfordringer


Abstractcarnationnegative, fra freeimages.co.uk. Lær at håndtere skriveblokeringer og få tips og øvelser til at overvinde skriveprocessens udfordringer. Artikler: Skriveblokering – dit værste mareridt? ♦ Når historier smitter af på hinanden ♦ Tankemylder hindrer min skrivning. I alt 3 artikler, 16 sider.
Skriveblokering – dit værste mareridt? Af Karina Andersen.
Du sidder foran computeren med fingrene parat på tastaturet, men ordene vil ikke indfinde sig. Hvad gør du så? De fleste bliver frustrerede og vrede på sig selv, og tror, at de ikke har talent. Nogle opgiver måske helt, fordi processen bliver for opslidende og overskygger lysten til at skrive. Men sådan behøver det ikke være. Læs her om, hvad du kan gøre for at overvinde skriveblokeringer.
Når historier smitter af på hinanden. Af Jannie Solaas.
Hej Jannie. Jeg skriver og skriver … i øst og vest. Bare i den sidste uge er jeg startet på 2 forskellige historier med meget forskelligt sprogbrug, temaer osv., og jeg skriver på dem begge to foruden lejlighedsvist nogle af de ca. 15 andre skriftlige ting, jeg arbejder på. Mit problem er, at de er så forskellige, at jeg kan have svært ved at hoppe fra en idé til en anden uden at sprogbruget, plot mm. smitter af værkerne imellem. Hvordan undgår jeg det?
Tankemylder hindrer min skrivning. Af Jannie Solaas.
Hej Jannie … Jeg tror ikke min indre forfatter er gemt i maven, nærmere i hovedet. Jeg oplever at ‘historien’ ligesom suser rundt i hjernen, men jeg kan ikke få det rigtigt ned på papiret..! Jeg mangler hverken inspiration, fantasi eller ideer – men det virker som om det kører for hurtigt tankemæssigt, og at jeg ikke når at fange det og formidle det, rent praktisk. Tankemylder er den bedste beskrivelse jeg kan give. Kan man evt. lære at ‘stille på pause’?
Temaet er en del af Temapakke 5: Skriveproces og forfatterskab  
Find andre spændende temaer her.