Solaas.dk

Science fiction-tips


Demonstration of Bryce 3D program, af G.E. Mont. Få værdifulde skrivetips fra en prisbelønnet science fiction-forfatter! Lær bl.a. om faldgruberne i science fiction, samt hvordan du kan tilføre kvalitet og dybde til dine science fiction-fortællinger igennem elementer som fokusering, sprog, stil, fremmedgørelses-aspektet og mysterier. Artikler: Kunsten at skrive science fiction, del I ♦ Kunsten at skrive science fiction, del II ♦ Realistisk science fiction bør skrives som essays. I alt 3 artikler, 17 sider.
Kunsten at skrive science fiction, del I. Af H.H. Løyche.
Science fiction er et område af litteraturen, der kræver en høj grad af kreativitet, for at historierne fungerer. Alt for ofte falder science fiction-historier igennem som hule fortællinger uden kød på. Denne artikel gennemgår, hvilke problemer genren byder på omkring konstruktioner, værdier og videnskabelig overvægt, samt hvordan du arbejder med det fremmedgjorte verdensbillede og holder fokus på mysteriet for at styrke kvaliteten af dine science fiction-historier.
Kunsten at skrive science fiction, del II. Af H.H. Løyche.
Kvalitet er essentiel for al litteratur. Første del af artikelserien gennemgik en række områder, der har stor indflydelse på kvaliteten af science fiction-litteratur. I denne anden del gennemgås endnu et par vigtige elementer – sprog og stil. For hvordan skal du forklare denne fremmede verden for læseren uden at skrive en forståelsesmanual ind i historien? Artiklen fortæller også, hvordan og hvorfor du kan bruge Suggest – don’t show til dette formål, og giver eksempler på spændende sprog og stil.
Realistisk science fiction bør skrives som essays. Af H.H. Løyche.
Kan og bør science fiction være realistisk? Nej, faktisk ikke, for det vil modarbejde selve essensen af genrens definition. Alligevel udgives meget såkaldt science fiction-litteratur, der er så realistisk, at science fiction-elementet er forsvundet. Denne artikel går i dybden med problemet omkring forfatteres forsøg på at føre deres historier ind i en realistisk bane og giver eksempler på, hvorfor og hvornår historierne holder op med at være science fiction.
Temaet er en del af Temapakke 6: Fantasiens universer  
Læs artiklerne her. Find andre spændende temaer her.