Solaas.dk

Børnelitteratur og børnereplikker


Enfants, af Anthere. Lær om de klassiske fælder, du skal undgå som børnebogsforfatter, og træn dig i at skrive replikker og beretninger, der lyder som et barns egne ord. Inkl. 4 skriveøvelser. Artikler: Fælder i børnelitteraturen. Børnebogsforfatterens Ti Bud ♦ Børnereplikker og børneformuleringer. I alt 2 artikler, 10 sider.
Fælder i børnelitteraturen. Børnebogsforfatterens Ti Bud. Af Jannie Solaas.
Det er en udbredt misforståelse, at det er let at skrive børnelitteratur, fordi det kun er til børn, og fordi det er så korte historier. Det får mange skrivende til at brænde sig gevaldigt, hvorefter de uforstående må se til, mens forlag kaster afslag efter afslag i nakken på dem. I denne samling af råd kan du læse om ti grundlæggende fælder i børnelitteraturen, og om hvordan du undgår dem.
Børnereplikker og formuleringer. Af Jannie Solaas.
Børns måde at tale på er fantastisk – kreativ og helt anderledes end voksnes. Både fordi deres alder begrænser deres ordforråd, formuleringsevne og erfaringsgrundlag, og fordi de ofte tænker i modsat retning end voksne. Verdenen har for dem ikke de grænser, som voksne oplever, og de ser ikke nødvendigvis en logik i det, voksne mener er normalt, fornuftigt eller ja logisk. Så hvordan skriver du troværdige replikker til børn i dine historier?
Temaet er en del af Temapakke 3: Personer og replikker, der fungerer  
Læs artiklerne her. Find andre spændende temaer her.