Solaas.dk

Author, af Kontos

Livsvejledning – også for forfattere


Ind i varmen, ind i kampen, ind i hjertet og ind i sjælen. Det er nøgleordene for min praksis som livsvejleder. Jeg hjælper nemlig ikke kun med manuskripter, men også med at håndtere forfatterfaget, evnen – og livet.
af Jannie Solaas

Helt fri holder man aldrig, når man er menneske. Vi går alle rundt og bøvler med det ene og andet: Relationer, selvaccept, svære beslutninger, negative mønstre eller utilfredshed med den retning vores bold rullede hen. Lige så smukt det er at være til, lige så udfordrende er det.
Det er også udfordrende at have en evne, fx til at skrive, når vi ved, at store dele af verden forventer, vi ikke skal bruge tid på dette usikre fag, som giver os så meget mening og glæde. Derfor er det vigtigt, at vi kan rumme os selv, både i et fællesskab og når vi sidder alene med stearinlyset blafrende og tankerne kørende.
Der er gode muligheder for at søge ligesindede. Fx på forskellige fora for forfatterspirer, hvis man elsker at skrive. Men alligevel kan man gå rundt med et hul i maven og mangle … ja, hvad er det nu? Er det modet, standhaftigheden, troen på at det vil lykkes eller noget helt fjerde? Det er dér, sådan én som mig kommer ind i billedet.
Alle bærer på spørgsmål og talenter. Nogle har ikke opdaget dem endnu, andre kender dem men kan ikke rigtig håndtere dem. Min styrke er at analysere mig ind til en udfordrings centrum og gennemskue mulighederne. Det er derfor, jeg laver dét, jeg laver. Det er en kæmpe, lærerig opgave – og så fantastisk at opleve gennembruddet. Mangen en serviet er blevet blæst fuld af tårer og lettelse i min stue. Hver gang føler jeg mig både ydmyg og dybt rørt over, hvor forunderligt det er at kunne hjælpe en anden med at trykke på de rigtige knapper, til det indre falder på plads. Det er dét, en vejleder gør. Fører fingrene hen til de rigtige knapper. Den store forløsning kan kun komme inde fra dig selv.
Hvad enten du har ondt i livet eller pennen, er du velkommen til at svinge forbi mit site livsvej.solaas.dk. Dér kan du læse mere om, hvad jeg kan hjælpe med, og hvad min baggrund er.
Hvad du end søger, håber jeg, du finder det.