Vil du vide mere om dét at skrive, om forfatterbranchen, skriveprocessen og mit eget forfatterskab? Så læs roligt videre. Min blog handler om forfatterlivet – vejen derhen, under og efter udgivelsen.
Brug evt. disse hurtiglinks: Mig og mit forfatterskab Om at skrive Inspiration fra pen og hjerte
Mig og mit forfatterskab
Historien om min debutroman På den gale side
Hvordan blev min roman På den gale side til? Hvordan blev den skrevet? Hvad sagde anmelderne, og hvilke tanker har jeg gjort mig bagefter? Læs indlægget her.
På den gale side II og III er i støbeskeen
Arbejdet med de to fortsættelser til romanen På den gale side skrider planmæssigt frem – og den arbejdsmetode, jeg udviklede under skrivningen af første roman, letter fødslen. Læs indlægget her.
Mit interview i Dagbladet Information
Det første interview kan være overvældende, endda skræmmende. For mig var det en positiv oplevelse, og interviewet bragte et jobtilbud med sig. Læs indlægget her.
Om at skrive
Hvordan er forfatterens skriveproces?
Når man står på tærsklen til at vælge forfattervejen, kan man overvældes af mange spørgsmål – bl.a. til skriveprocessen, hvordan man bliver inspireret, og om ensomheden kan blive for meget. Det er gode spørgsmål, som kan diskuteres vidt og længe, og som forskellige forfattere har forskellige svar på. Her er mine egne bud. Læs indlægget her.
Hvordan håndterer forfatteren anmeldelser og får succes?
Det vil for mange skønlitterære forfattere være en smule nervepirrende at vente på anmeldelser – fordi skønlitterære forfattere ofte lægger deres personlige følelser i værket. Deri består fejlen. Læs indlægget her.
Hvordan overvinder du skriveblokering?
Der er mange måder at håndtere en skriveblokering på. Her giver jeg nogle idéer, som jeg selv bruger. Læs indlægget her.
Skal en forfatter udstille sit liv?
Jeg får nogle gange spørgsmålet, om man for at blive forfatter må udstille sit liv, og om man er nødt til at stå frem med navn og billede. Tanken om dette kan for nogle blokere dem i at søge forfattervejen. Læs indlægget her.
Erotiske tekster og hvordan du skriver dem
Erotik er et spændende område inden for skrivningen. Og enormt svært. Enten pirrer en tekst, eller også falder den til jorden som en slatten klud. Der er ikke helt nogen mellemvej her, og det nytter ikke at være genert. Får du ikke tændt dine læsere, er det svært at kalde teksten erotisk. Jævnligt får jeg nogle spørgsmål om erotiske tekster, så jeg vil dele et par af mine tanker her. Læs indlægget her.
Hvordan du skriver spirituelle budskaber ind i din roman
Mange forfattere er interesserede i at skrive bøger med spirituelle budskaber. Men hvordan gøres det, så budskabet kommer naturligt frem? Læs indlægget her.
Hvordan romaner lærer dig at skrive
Jeg fik et brev i min brevkasse hos Oestrogen.dk om, hvorvidt man kan lære at skrive romaner ved at læse romaner, hvilke romaner der kan lære én god romanteknik, og hvordan man spotter kvaliteten. Man kan jo ofte mærke den, men hvordan ved man, hvad forfatteren har gjort? Læs indlægget her.
Skrivetips fra John Irving
DR’s forfatterscene-programmer er inspirerende at se, hvad enten du er læser, forfatterspire eller forfatter, fordi de giver et godt indblik i, hvordan andre forfattere tænker og arbejder. En dag så jeg et program med John Irving, som øste gavmildt fra sin brønd af skrivetips. Læs indlægget her.
Pep kreativiteten op på 5 minutter
Kender du det, at du gerne vil skrive levende og kreativt, men at ordene hakker i det og lyder kedelige, når de kommer ud? Der findes et trick, der trækker motorsaven ud af skrivningen og lokker kreativiteten indenfor. Læs indlægget her.
Brugen af angst i litteratur
Du læser en uhyggelig bog og sover med lyset tændt bagefter eller trækker dynen helt over hovedet. Hvordan gør forfattere os bange, når vi læser bøger? Her er mine bud. Læs indlægget her.
Inspiration fra pen og hjerte
Livsvejledning – også for forfattere
Ind i varmen, ind i kampen, ind i hjertet og ind i sjælen. Det er nøgleordene for min praksis som livsvejleder. Jeg hjælper nemlig ikke kun med manuskripter, men også med at håndtere forfatterfaget, evnen – og livet. Læs indlægget her.
Dine valg åbner døre – ikke din vaklen
Igennem vores liv står vi over for svære valg. Og ikke nok med at valget er svært at træffe. Det kan også være svært at holde fast i. Når det sker, kan vores vaklen spænde ben for det fremskridt, vi længes efter. Læs indlægget her.
Skal du have bibliotekspenge?
Bibliotekspenge er en afgift, som bibliotekerne betaler for at få lov at udlåne dine bøger. Mange tror, at de som forfattere automatisk får bibliotekspenge, når de har udgivet en bog. Det er desværre ikke rigtigt, så her vil jeg give et par tips om, hvordan du får bibliotekspenge. Læs indlægget her.
Anmeldelse af romanen Glasplaneten
Fremtiden i Dan Johannessons Glasplaneten er dyster, rigtig dyster, fanget i et spind af løgne, frygt, overfladisk livsførsel og heksejagt på det sande og gode. Men langt ude for enden af tunnelen anes et lys. Læs indlægget her.
Fantasien får afløb
Fantasticon er et arrangement (convention), der er løbet af stablen de senere år, og som handler om de fantastiske genrer inden for litteraturen. Der er hvert år foredrag, forfatterinterviews, paneler hvor forfattere og redaktører debatterer litteraturen, stande med gode bogtilbud og meget andet godt. Læs indlægget her.
Lær af litteraturnyhederne
Litteraturnyhederne holder dig orienteret om forfatterbranchen og kan både inspirere dig og afsløre fælder, du ikke skal gå i. Her samler jeg nogle nyheder fra årene 2009-2011 for at supplere din søgen efter information om branchen. Læs indlægget her.