Solaas.dk

Foto af Jannie Solaas
“Intet er så forkrøblende som forsøg på at være noget, man ikke er.” – John Braine

Kære læser
Mit navn er Jannie Solaas. Jeg har skrevet blækket ud af utallige penne og forkortet blyanters levetid med ekspresfart, siden jeg som barn lærte at styre stregerne. Mit forfatterskab kan du læse om på siden Forfatterskab.
Siden september 2004 har jeg haft glæde af at give manuskriptlæsninger til private skrivende, og på opfordring fulgte mine skrivekurser i kølvandet sammen med skrivecoaching og workshops. På siden Om mig kan du læse om et udsnit af de bøger, jeg har hjulpet hen mod en udgivelse, og finde anbefalinger fra forfattere. Du kan også se de bøger, jeg har redigeret for Gyldendal (herunder Borgen og Det Blå Hus), som jeg er ekstern redaktør for.
Over en årrække har jeg undervist på kurser hos Det Danske Skriveinstitut v/Bente Clod: clod.dk. Jeg arbejder desuden som freelancer med bl.a. redigering, skribentvirksomhed, oversættelse og anmeldelser og har selv en skriveskole her. Fra 2009-2014 drev jeg forfatterskolen og -netværket Forfattervaerk.net, som du kan læse om her, hvor du også finder alle de dele af sitet, som Solaas.dk har videreført.
Med mine mere end 100 artikler om skriveteknik og forfatterbranchen samt mine råd som skrivecoach hos Oestrogen.dk og som blogredaktør hos forlaget Virabooks når mine tanker om skrivningen vidt omkring. Du kan finde mine artikler på siden Skrivetips.
Hvis du ønsker at kende flere af mine tanker om forfatterbranchen eller mit arbejde, er du velkommen til at læse min blog. Du kan også læse mine interviews her.
Af erfaring ved jeg, hvor vigtigt det er hele tiden at udforske og udfordre evnen som forfatter for at vokse og skabe endnu mere blændende tekster. En forfatter er nemlig aldrig færdiguddannet – men en god forfatter bliver læst. Af den grund, og fordi jeg ikke kan lade være, har jeg selv flere års kurser bag mig og fortsætter i det spor. Og det er kun en dobbelt glæde for mig at give det videre til de skrivende, der kontakter mig.
Kreativitet er for mig lige så nødvendig som den luft, jeg indånder. Jeg håber med denne hjemmeside at inspirere andre til at gribe deres lidenskab og følge deres drømme, hvad de end går ud på.

Held og lykke!

Underskrift