Solaas.dk

Forlagsjagten

  *Gratis tema!*


William writes home, Illustration of the Franco-Prussian War, af Thomas Nast. Forlagsjagtens hvem, hvad, hvor og hvordan. Artikler: Hvor bliver jeg udgivet – og hvordan? ♦ Skal illustrationer sendes med min børnebog til forlaget? ♦ Få foden indenfor hos et forlag ♦ Drømmen om at udgive sin egen bog ♦ Selvudgivelse – ja eller nej? ♦ Hvordan jeg blev forfatter ♦ Hvordan du finder det rette forlag. I alt 7 artikler, 30 sider.
Hvor bliver jeg udgivet – og hvordan? Af Jannie Solaas.
Hej. Er der nogen mulighed for rådgivning omkring bogudgivelse? Jeg er ved at være færdig med min bog og er begyndt at se lidt på – Hvad så nu?? Hvordan ser man hvilke forlag, der interesserer sig for hvad? Er der noget fornuft i BoD? Hvordan fungerer det, hvis man selv trykker bogen? Kan man stadig få den solgt hos boghandlere?
Skal illustrationer sendes med min børnebog til forlaget? Af Jannie Solaas.
Hej Jannie. Jeg har skrevet en børnebog og vil gerne udgive den, men jeg ved ikke, om jeg skal lave illustrationerne selv, eller om jeg godt må få andre til at lave dem? Det er vel bedst at have illustrationerne klar, inden man sender bogen til forlaget?
Få foden indenfor hos et forlag. Af Sagar Bohnstedt.
Drømmen ligger der hos rigtig mange; ønsket om at skrive en bog og få den udgivet. Men ofte drømmer vi endnu større, for hvem vil ikke gerne være J. K. Rowlings efterfølger og skabe den nye Harry Potter eller måske et nyt Da Vinci Mysterium?
Drømmen om at udgive sin egen bog. Af Tom Ahlberg.
Der er mange grunde til, at man som forfatter får lyst til at udgive sine egne bøger udenom de traditionelle forlag. Du har måske prøvet at sende manuskripter ind uden held. Eller du synes på forhånd, du ikke har en chance, fordi du skriver bøger til et meget smalt publikum. En tredje mulighed er, at du bevidst har valgt dem fra.
Selvudgivelse – ja eller nej? Af Karin Meyer Hald.
Efter måneders eller måske flere års hårdt arbejde står du med det færdige manuskript i hånden. Du sender det ind til et, to, tre forlag, der alle afviser det. Tålmodigheden bliver tilmed sat på en hård prøve, for forlagene kan ikke prale af hurtige arbejdsgange. Afslag efter afslag er en temmelig sur og svært fordøjelig kamel at sluge. For slet ikke at tale om de krampelignende tilstande smile-elastikkerne befinder sig i. De er på overarbejde for ikke at ende helt nede under hagen. Selvtilliden og troen på, at netop din historie er udgivelsesværdig, kan være svær at holde fast i, og der er en overhængende fare for, at du opgiver dit projekt. Trods de sorte udsigter er der alligevel lys for enden af tunnelen.
Hvordan jeg blev forfatter. Af Charlotte Heje Haase.
Hvorfor ringer han ikke tilbage? Vi har da lige kysset, så er det da meningen, at han skal være helt på, eller hvad? Måske han er blevet kørt ned eller er blevet kvalt i en bagel. Man har vel altid lov til at håbe. Jeg bloggede som Spacemermaid hver dag på fyldepennen.dk fra 2004. Dvs. at jeg skrev dagbog på nettet. Jeg skrev om kærlighed og singleliv og det med at skulle starte en karriere efter at have læst 5 år på universitetet og have boet i udlandet. Der var mange ting, der var svære at finde rundt i, så det var rigtig rart at have bloggen som en ventil, hvor jeg kunne skrive anonymt og uden filter.
Hvordan du finder det rette forlag. Af Helga Berg.
Man har skrevet og skrevet, rettet og redigeret, og nu er værket så godt som muligt. Er det næste skridt at forsøge at få det offentliggjort? Skal det være som bog, e-bog eller på nettet? Ud fra min erfaring som forfatter fortæller jeg her lidt om forlag og giver tips til, hvordan du finder det forlag, der er det rette for dig. Der er nemlig rigtig mange faktorer, man skal være opmærksom på. Læs om de tolv vigtige spørgsmål og undgå fælderne i forlagsjagten.
Læs artiklerne her. Find andre spændende temaer her.
TIP: Vil du vide mere om, hvilken type anderledes forlag der også findes, samt hvordan du forholder dig til spørgsmål om oversættelse, lydbøger og e-bøger? Se temaet Udland, lydbog og e-bog her og temaet Anderledes forlag her!